In Nederland komen zeer veel paddenstoelen voor waarvan er vele ook eetbaar zijn. Toch zijn veel Nederlanders huiverig om ze te plukken. Dit komt aan de ene kant door verhalen over giftige soorten en aan de andere kant door gebrek aan kennis over de soorten die wel eetbaar zijn. Ik heb goed nieuws! Die kennis kan ik je bijbrengen. 

Paddenstoelen excursies/workshops

Table d'Amis organiseert workshops waarbij je niet alleen eetbare paddenstoelen leert herkennen, maar ook wanneer en op welke plekken je ze kunt vinden. Deze excursies zijn educatief van aard. Het gaat hierbij niet om het plukken van grote hoeveelheden, maar om het bijbrengen van die kennis die je nodig hebt om een aantal veilige soorten zelfstandig te kunnen herkennen. Uiteraard beginnen we met het leren herkennen van uiterst veilige soorten die geen giftige dubbelgangers hebben.

Je kunt ook kiezen om een meerdaagse cursus te volgen, met 6 excursies die zijn verspreid over een heel jaar. Tijdens deze cursus zullen we dieper in gaan op alle onderwerpen en zullen er ook meer soorten behandeld worden.

Op de facebookpagina van Table d'Amis zullen data worden gepubliceerd van de paddenstoelen workshops waarvoor je je individueel kunt inschrijven. Wil je liever met een eigen groepje op stap dan kan dat ook. Vanaf 5 personen en in overleg op een locatie naar keuze. Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van de data van de workshops en cursusdata eetbare paddenstoelen, klik dan even hier dan voeg ik je toe aan mijn mailinglijst: "mailinglijst eetbare paddenstoelen"

Klik hier voor de workshops die voor de komende tijd gepland staan: Data Workshops 

workshops

* Een losse eenmalige paddenstoelenexcursie

   Kosten €37,50 per persoon (duur 3 uur)

Hierbij gaan we op pad in een park, bos of ander biotoop, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. U krijgt uitleg over de eetbare paddenstoelen die we onderweg tegenkomen. Ook krijgt u tips over de bereiding van de vondsten.

* Meerdaagse cursus eetbare paddenstoelen   Kosten €187,50 (6 lessen, je betaalt er 5)                                                                                        

Koningsmantel

Bij deze cursus gaan we in op de volgende zaken:

- In welke periodes vind je welke paddenstoelen?
- Welke weersomstandigheden zijn van belang?
- Welke soorten vind je bij welke bomen of in wat voor biotopen?
- Hoe onderscheid je eetbare soorten van eventuele giftige  dubbelgangers?
- Bereiding van paddenstoelen en ook diverse methodes om ze te conserveren.

 

Je kunt ook mee op een paddenstoelen- en truffel avontuur in Griekenland

Vijf dagen lang paddenstoelen en truffels zoeken, bereiden en conserveren. 

 

Table d'Amis organiseert in oktober ook culinaire reizen naar Zuid Frankrijk waarin ook de wilde eetbare paddenstoelen uitgebreid aan de orde.

Je kunt me ook volgen op mijn YouTube kanaal.

  

 Klik  hier voor meer info en boekingen.