Hou jij van ongerepte natuur, lekker eten, avontuur, paddenstoelen en truffels? IMG 20191218 144109 844 3

Ga mee op een volledig verzorgde reis naar dit prachtig ruige gebied met beboste bergen vlakbij Thermopylae, waar Leonidas tegen de Perzen streed. Dit stukje Griekenland is bij de meesten volkomen onbekend. Maak kennis met de authentieke dorpscultuur van Centraal Griekenland en de ongekende gastvrijheid.

 

 

 

 

 

landschap

 

Onder leiding van een lokale gids en zijn getrainde truffelhonden gaan we 6 dagen op zoek naar truffels, eekhoorntjesbrood, cantharellen, keizersamanieten en veel meer! 

risottogerard met keizersamanieten

 

 

 

 

 

 

 

 

Paddenstoelendeskundige en docent Gerard Koopmanschap leert ons tips en trucs voor bereiding en conservering van onze vondsten die we ook deels samen gaan bereiden.

We verblijven in een sfeervolle taverna met comfortabele 2 persoonskamers met tv, kitchenette en balkons met spectaculair uitzicht.

Taverna To Meterizi  http://www.tometerizi.gr/ de tekst is in het Grieks maar met Google translate is het goed te lezen.

 

 Meterizi

De beoogde data voor 2023*:

Heenreis: 02 november 2023

Terugreis: 07 november 2023

*onder voorbehoud van het vluchtaanbod van de luchtvaartmaatschappijen. Mochten vluchten worden geannuleerd of tijden worden gewijzigd dan zullen we onze data daarop aanpassen.

U komt aan in Athene en wij regelen groepsvervoer naar de taverna To Meterizi in Athanasios Diakos. 's avonds nuttigen we daar gezamenlijk het diner en krijgt u uitleg over het verdere verloop van de reis.

Buiten koken1                      20201103 140528

 

 

 

 

 

 

 

 

We zullen 4 ochtenden van onze reis actief op zoek gaan naar truffels en  paddenstoelen in verschillende soorten biotopen. Voor de truffels hebben we speciaal getrainde truffelhonden bij ons die ons zullen helpen met het zoeken naar deze lekkernijen. Afhankelijk van het weer en de afstand naar de gebieden   nuttigen we de lunch onderweg op een geïmproviseerd vuur of weer thuis in de   taverna.

 schaal met paddenstoelen

 

Priester 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de lunch gaan we onze vondsten nomaals bespreken. Ook voor de doorgewinterde paddenstoelen- en natuurliefhebber valt hier veel te beleven. Het bijzondere biotoop in de omgeving bestaat uit uitgestrekte zilversparbossen, afgewisseld met steeneik en kastanje. Dat betekent een grote kans op bijzondere vondsten van soorten die elders niet voorkomen.

Een deel van de eetbare paddenstoelen zullen we op diverse manieren conserveren, waaronder drogen en inmaken, en de rest zullen we tijdens de lunch of het diner verwerken. De geconserveerde paddenstoelen kunnen aan het eind van de reis mee naar huis worden genomen.

buiten bij kerkje

Zie hier een videoverslagje van de reis van 2018.

 

Lees hier een uitgebreid verslag van deze reis in 2016                                                                                                FB-button

Kosten: €950,00* per persoon

In de prijs is inbegrepen:
5 overnachtingen in taverna To Meterizi in Anastasios Diakos (gemeente Delphi), kijk hier voor een impressie: http://tometerizi.gr/ (tekst in het Grieks, maar met Google translate is de informatie heel begrijpelijk).
Alle maaltijden vanaf de aankomst in het dorp tot en met het vertrek.
Groepsvervoer op de eerste en laatste dag van Luchthaven Athene naar Athanasios Diakos en terug.
Groepsvervoer van en naar de verschillende paddenstoelen- en truffellocaties.
4 dagen op paddenstoelen en truffeljacht met ervaren paddenstoelenjagers.
Gegarandeerd 2 truffels per persoon om mee naar huis te nemen!

 

Deze reis wordt vanaf 2023 georganiseerd door het ROC van amsterdam. bezoek de officiële pagina om voor deze reis te reserveren: boek hier!


De vliegreis is niet inbegrepen, u dient dit zelf te regelen. Vanaf meerdere luchthavens in Nederland vliegen dagelijks vliegtuigen naar Athene*.

*Toeslag wanneer u alleen reist is €30,- per nacht

*Table d'Amis selecteert de meest geschikte vluchten voor u en het groepsvervoer zal daarop aansluiten.

In overleg met de lokale gidsen selecteren wij ieder jaar de periode waarin en de gebieden waar we de beste kans maken op zowel diverse truffelsoorten alsook voor eetbare paddenstoelen. Wij kunnen echter geen invloed uitoefenen op onvoorziene weersomstandigheden. Een garantie op het vinden van specifieke soorten kunnen wij helaas niet geven. Mocht het seizoen onverhoopt tegenvallen dan zullen wij onze uiterste best doen om te zorgen dat wij dit compenseren met allerlei paddenstoelen(producten) uit andere streken van het land, zodat er maximaal op culinaire wijze van eetbare paddenstoelen en truffels genoten kan worden. In dat geval zullen we in overleg met de groep alternatieve excursies aanbieden. Wij kunnen wel garanderen dat iedere deelnemer met 2 truffels naar huis gaat.

Voor vragen en reserveringen klikt u hier.

 

Back to Top