Hallo ik ben Gerard Koopmanschap

Het is alGerard met vijg weer ruim 25 jaar geleden dat ik de switch maakte van mijn studie muziekwetenschappen naar het koksvak. Ik behaalde al gauw alle diploma’s die je als kok in Nederland kunt halen en werd ook erkend leermeester.  Ik heb destijds de adviezen van mijn eigen leermeesters goed opgevolgd en heb bij zo veel mogelijk verschillende chefs ervaring opgedaan, op alle niveaus: van eetcafé tot sterrenrestaurant. Deze ervaringen, samen met mijn vele reisavonturen hebben geresulteerd in een eigen internationale stijl, met een klassieke basis.

In 2004 verhuisde ik in naar Haarlem en opende ik Table d’Amis onder het motto: ”Eten in de keuken van de chef” en dat bleek een groot succes. Een knusse locatie in de Haarlemse Leidse Buurt. Ik gaf er kookworkshops en cursussen en ik kookte daar ook lunches en diners voor besloten gezelschappen. 

In 2007 opende ik Heat op de Amsterdamse Zuidas, een restaurant annex kookschool. Na een paar jaar hield ik het bij Heat voor gezien en besloot ik weer terug te keren naar de basis. Workshops voor kleine goepjes en één op één contact vind ik toch uiteindelijk het allerleukste.

 

 

 

 

 

Gerard bij boom Naast mijn passie voor koken, dat voornamelijk tussen vier muren plaatsvindt, kom ik ook ontzettend graag buiten. Ik kan enorm genieten van  de  natuur om me heen en ik doe dat dan ook met volle teugen. Om mijn kennis over de natuur met anderen te delen heb ik met goed gevolg  een  opleiding tot natuurgids gevolgd en ben ik officieel erkend natuurgids voor de IVN Zuid Kennemerland.

 Ik heb een fascinatie voor al het eetbaars dat je in de natuur kunt vinden en dan in het bijzonder als het gaat om paddenstoelen. Sinds ik ruim  20  jaar geleden mijn eerste wilde paddenstoelen plukte heeft het me nooit meer losgelaten. Het begon als hobby en dan vooral lekker in mijn  eentje  in de natuur even stoom afblazen tijdens mijn drukke horeca jaren. Die hobby begon al gauw serieuze vormen aan te nemen en  inmiddels heb ik  daar mijn vak van gemaakt. Ik draag mijn kennis graag over en er gaat in het seizoen haast geen weekend voorbij waarin ik geen workshop  eetbare paddenstoelen geef. Ik heb een grote schare vaste cursisten die geregeld met me mee gaan op “jacht” en me zelfs  ook vergezellen op  mijn paddenstoelenreizen naar het buitenland. 

Back to Top